Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

1 Kasım 2015


SONUNDA..:)

Aylardır beklettiğim ve yakınlarımın hadii artık Merveeeee dediği  ilk yazıyı sonunda yazdımm ve evet itiraf etmeliyim ki çok zormuş yazmak.. Günlerce bir kelime yazıp sildiğim anları da içine katarsak ne kadar zorlandığımı anlamış olursunuz :) Tabikii öncelikle kendimi  tanıtmalıyım ama ben  bunu daha farklı biçimde yapıp bu kısmı kısa ve öz  bir takım şeylerden bahsedip asıl mevzulara gelmek istiyorum :)  Yani diyorum ki mevzu çok :)

 O zaman soru cevap şeklinde ilk taslağı oluşturalım bakalım :) 




1.Ben kimim ve ne iş yapıyorum ?

1991 Adana doğumluyum . Sınıf öğretmenliği yapmaktayım .Yazar filan da değilim asla öyle bir amacım yok hatta yazmayı, edebiyatı,türkçe derslerini de hiç sevmemekle beraber tam bir sayısalcıyım. Bu bölümde ne işim var inanın ben de bilmiyorum ,aklımda mıydı peki hımm asla! ..Size asıl hedefimi söylesem ne alaka der bence yazımı okumayı şuanda kesersiniz (o yüzden bu kısmı geçiyorum :) )  Velhasıl bir şekilde aniden kendimi sınıf Öğretmenliğinde buldum hı bir daha olsun bir daha yazarım öyle de sevdim ama okurken değil (!) mesleğe başladığımda :)  İnsan bazen hayatındaki bazı şeyleri kontrol edemiyor, bazı şeyler onun dışında gelişiyor oluyor ve bitiyor, ben buna kendi hayatımda Her şeyin bir sebebi var ‘ ve ‘Her şey olması gerektiği gibi oluyor ‘ diyorum ki gerçektende  benim hayatımda her şey hep bu düzen dahilinde oldu ve olmaya devam ediyor ,her şey için binlerce kez şükürler olsun..Hıı Şükürler olsun demişken aklıma gelen şey ise sevdiklerim..İnanılmaz bir aileye sahibim ve inanılmaz eşsiz dostlaraa..Herkes benim aileme düşkünlüğümü bilir. Öyle mükemmel,öyle eşsiz,öyle fedakar , en büyük dostlarım ,hayat neşem  ve kelimeler ile tarif edemeyeceğim her zaman her durumda arkamda her zaman duvar gibi duran bir aileye, anneye babaya, sahibim.. . Her kızın hayalindeki o eşsiz aşık olacağı bir model vardır ya hani hah işte aşık olduğum bir adama sahibim ki o benim canım babam..Bir de mükemmel  canımdan can ,her şeyim, beni benden çok düşünen anneye ..Tabiki herkesin ailesi kendisine mükemmeldir ama bizimki anlatılmaz yaşanır..:) Hı  ayrıca bir de atlamadan kuzenimle yaşıyorum evet bu çoğu insan için bulunmaz bir şansss..Küçükken hep aynı evde kalma hayalleri kurardık, farklı üniversitede, farklı şehirlerde aynı bölümü kazandık ve kader bizi bir anda iş hayatında aynı yere atanmak ile birleştirdi..Hep derim bir şeyi gönülden isterseniz o şey er ya da geç ummadık anda olur unutmayın tek formül yeter ki çok isteyin ve kalpten isteyin ;)  Aile konusunda şuanda sayfalarca yazabilirim burdan benim mükemmel canımdan öte kardeşime, dostlara ordan anneanneye, dedeye, babaanneye yok akrabalara girersem çıkamam :D Sanırım bu insanların hepsinden uzak olmanın verdiği bu duygusallığı ,özlemi bir yana bırakıp kahvemden bir yudum alıp kendimi toparlıyor ve devam ediyorum :)

2.Neden yazıyorum ,Ne yazıyorum ,Ne yazacağım ?

Şimdi günlük tutmayı bile beceremeyip sıkılan bir insan olarak neden yazıyorsun kısmına gelirsek yaşadıklarımı deneyimlerimi yazıya dökmek bir yandan da bunları birkaç kişi de olsa birileriyle paylaşmak için yazma kararı aldım .. Evet evet  tek sebep bu aynen.Yazacaklarımın içeriğine gelirsek öyle bir sınırlama yok her şeyden konuşmak istiyorum ..Hımm örnek verecek olursam öğretmenlikten,öğrencilerimle yaşadığım komik anlardan,kullandığım materyallerden yani eğitimden girip denediğim ürünlere kadar yaşadığım her türlü deneyimi  imkanlar ölçüsünde yazacağım.Ayrıca tekrar diyorum ki amaç sadece yazmak ,edebiyat yapmak (!)değil ya da yazarlık taslamak asla değil o yüzden yazım hatalarım, noktalama işaretlerime çokta takılmayın önemli olan ana fikir :) 

3.Neden blogger ?

Hımm itiraf etmek gerekirse bundan üç ay kadar önce aniden verilen bir karar ile blog sayfamı açtım hiçbir sebep olmadan ,çevremde blogger kullanan ya da etkilendiğim birileri de olmadan..Aktif twitter kullanıcısıyım ve sanırım twitterdaki o 140 sınırlı karaktere sığamadım ve kendimi burada buldum :)

Son Olarak
Buraya kadar bile zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkür etmek ile beraber umarım bu süreç içerisinde siz de yazdıklarımdan kendiniz için bir yaşam kesiti bulabilirsiniz ve o yaşam kesitinize bir nebze de olsa ufacık faydam olmasını temenni ediyorum .Ve bu süreçte her zaman arkamda olan ilk destekçilerimden sevgili Nilüfer teyzem ve biricik kızı canım dostum Sezin’e kucak dolusu Sevgiler..


Eeee ne diyoruz o zaman haydi koyun kahveleri ve toplanın anlatıyorum ;)


3 yorum:

  1. Bilgeliğine şüphe duyulmayan bir baba değilim, ama yinede birkaç satır yazmadan da geçemeyeceğim Yaratana şükrederim ki… Senin gibi bir avlata sahip olmam, yaşamımım sonuna kadar bana verilmiş en büyük hediyedir. Senin de yazarak, kendini aşmış olduğunu görmek beni ziyadesiyle gururlandırdı.
    Yazdığından “bazı hedefler başarısız olmaya da değer” ama sen “Rüzgârın yönünü değiştiremezsin, o zaman yelkenlerini rüzgâra göre ayarlayacaksın” ki mutluluğu yakalayabilesin mesajını aldım.
    Seni çok güçlü gördüm.. Neden mi? Çevrendeki insanlar bunu açıkça yansıtıyor ve bu insanlar seni güçlü kılıyor. Demek ki güç, sahip olduğun mallarla ilgili değildir. Bu yüzden yüreğindeki sevgi hiç eksilmesin. Sevgi yeterli midir? Hayır, sevgiyi taçlandıran onu besleyen ise saygı ve hoşgörüdür. Bunlar sende fazlasıyla var. Yolun açık olsun. Ne demiş yazar “ Kişi gideceği yeri biliyorsa, bütün dünya kenara çekilir”

    YanıtlaSil
  2. Bu cümleler kullaklarimda cinliyor Merve.Okul yolunda giderken " hocam bir sey söyleyecegim"diyerek baslayan cümlelerin ile seni yanimizda hissediyoruz.Göreve basladigin gün ne kadar ayaklari yere saglam basan bir ögretmen olacagin belliydi.Her gecen gün meslegin hakkindaki sorularin da senin kendini ne kadar asacaginin somut göstergeleriydi.Sen duymasan da biz aramizda hep "bu kiz cookk iyi bir ögretmen olacak" diye konusup dururduk.ilkeleri olan calismayi seven azimli ama en en önemlisi vicdanli ve fedakar bir ögretmensin...Kaldi ki kadrolu ögretmen olarak tercihlerinde oldukca cesur davranip gözünü karartan Merve...Sen en zor olana gittin ve eminim ora da seni yildirmayacak.Unutma yaradan Dagina göre kar verirmis...Her neyse bu yazilarini takip edip yorumlayacagim vakit oldukca.Kisa zamanda sevdik ve seviliyorsun canim...

    YanıtlaSil
  3. Güzel yavrum, öncelikle çok ama çok tebrik ediyorum. Sayfan hayırlı uğurlu olsun. Uzun bir süredir beklediğim yazını görmek beni çok ama çok mutlu etti, seninle bir kez daha gururlandım. Yazarlık konusunda bir nebze de olsa cesaret destekçilerinden olduysam ne mutlu bana. Deneyim, bilgi ve gözlem insanlarla paylaşıldıkça büyüyüp güzelleşse de, bu tecrübeleri açık iletişim ve paylaşımcılık yöntemiyle insanlarla buluşturmayı da; sana özgü samimi ve içten yalansız ve çıkarsız tarzınla güzelleştirerek seçtiğin usul ve yöntem ile okuyucu kitlesine ulaştıracağından eminim. Daha nice güzel yazılarına diyorum ve her bir yazını büyük bir heyecan ile bekleyeceğimi, yazılarından kendimin ve diğer okuyucuların mutlak bir fayda sağlayacağını şimdiden söyleyebilirim. Umarım sayfan, yeni keşiflerin sağlanmasına cesaretlendirilmesine ve kalem tutan ellerin çoğalmasına büyük katkılar sağlar. Kucaklıyor ve öpüyorum.

    YanıtlaSil